Εκδρομή στη Λίμνο- Σκαρδανά

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 το σχολείο μας, το Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων, αποφάσισε να επισκεφθεί μια υπέροχη και ενδιαφέρουσα περιοχή των Καρδαμύλων, τη Λίμνο. Ο καιρός, αν και συννεφιασμένος, δεν μας πρόδωσε. Αντίθετα, αποδείχτηκε σύμμαχός μας και λιγοστές ασθενικές ακτίνες ήλιου μας συντρόφεψαν στο φυσιολατρικό μας περίπατο.

Σταματήσαμε πρώτα στον υδροβιότοπο της Λίμνου, θαυμάσαμε το γενοβέζικο πέτρινο γεφύρι με τις δυο καμάρες και ύστερα το γραφικό κτίσμα της παλιάς ΔΕΗ. Ο τόπος γύρω ήταν γεμάτος καλαμιές και τον χαράκωναν μικρά υδάτινα ρυάκια. Μάθαμε ότι η περιοχή παλιά ήταν λίμνη γι’ αυτό και ακόμη ονομάζεται έτσι. Την επισκέπτονται σπάνια είδη πουλιών και νεροχελώνες.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στον Ιερό Ναό του Αι Γιάννη. Ήταν ξεχωριστή ενορία κάποτε με δικό της ιερέα και στόλιζε και επιτάφιο. Μας έκανε εντύπωση η καθαριότητα της και η φροντισμένη ομορφιά της. Ευγενικά μας παραχώρησε το κλειδί της εκκλησίας για να την επισκεφτούμε η κ. Τσαγγαίου Ευαγγελία, που την επιβλέπει με σεβασμό και υπομονή.

Συνεχίσαμε μέσα από ερειπωμένους τοίχους και περιβόλια με πέτρινα μαγγανοπήγαδα. Με ματιά μπορούσες να μαντέψεις την ιστορία αυτού του μικρού αλλοτινού παράδεισου. Κιτρινοπράσινοι καρποί κρέμονταν από τα δέντρα και νερά πότιζαν τα αφράτα χώματα.

Φτάσαμε στον Αι Βασίλη και θαυμάσαμε τη θέα. Πέρα μακριά διαγραφόταν το λιμάνι του Μαρμάρου στην πρωινή του ραστώνη. Κάποιο καράβι διέσχιζε μακριά το πέλαγος δίπλα στο μύλο του Μαυρή.

Όταν κουραστήκαμε από τον περίπατο αναζητήσαμε τη φροντίδα και τη δροσιά στο γραφικό και συνάμα πανέμορφο ξενοδοχείο του ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ. Εκεί μας γοήτευσε η θέα, όπου κι αν κοίταζες ήταν μαγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close