Δείτε κάποια πασίγνωστα λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα

Όχι, το παρόν ποστ δεν μιλάει για συνωμοσίες και κρυμμένα illuminati σύμβολα σε συσκευασίες δημητριακών, αλλά για κάτι πολύ πιο έξυπνο.   Ο λόγος για τις αριστοτεχνικά κρυμμένες, αλλά γεμάτες νόημα, λεπτομέρειες που περνούν απαρατήρητες σε λογότυπα μεγάλων εταιρειών. Λογότυπα που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντικρίσει εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες φορές.   Ρίξτε μια ματιά στην αποκαλυπτική ερμηνεία μερικών από τα πιο αναγνωρισμένα logo διεθνώς, και δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ με το ίδιο μάτι!

891561

Βλέπετε το κρυμμένο παγώνι στο σήμα του NBC;

891562

Το βέλος κάτω από το logo της Amazon είναι παραπάνω από ευδιάκριτο, αλλά ποιος έχει προσέξει ότι στην πραγματικότητα το βέλος ξεκινά από το “A” και καταλήγει στο τελευταίο γράμμα του αγγλικού αλφάβητου “Z”; Πρόκειται για έναν τρόπο να τονιστεί ότι η Amazon εμπορεύεται τα πάντα, από το Α ως το Ω.

891563

Η υπηρεσία του Facebook, “Facebook Places” (που νομίζω ότι δεν υφίσταται πια, διορθώστε με αν κάνω λάθος) είχε αρχικά δημιουργηθεί με σκοπό να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει το Foursquare. To ίδιο το σήμα της υπηρεσίας υποδηλώνει παραπάνω από διακριτικά την αντιπαλότητα αυτή: Ο δείκτης φαίνεται να “πατάει κάτω” σε ένα σημείο του χάρτη που σχηματίζει τον αριθμό τέσσερα (four).

891564

Η ταχυδρομική εταιρεία FedEx έχει έξυπνα τοποθετήσει ένα βέλος, στον λευκό χώρο μεταξύ του Ε και του Χ. Μία διακριτική υπενθύμιση του γεγονότος ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή ώθηση προς τα εμπρός, παραδίδοντας τα πακέτα μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

891565

Το λογότυπο του SONY Vaio συμβολίζει την σύζευξη της αναλογικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, με την συλλαβή «va» να σχηματίζει ένα αναλογικό κύμα, και την συλλαβή “io” να αντιπροσωπεύει το δυαδικό σύστημα 1 και 0.

891566

Βλέπετε την αρκούδα μέσα στο βουνό της σοκολάτας Toblerone;

891567

Το γράμμα «R» στο λογότυπο του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας είναι στην πραγματικότητα το σκίτσο ενός ανθρώπου που κάνει ποδήλατο.

891568

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό σχέδιο με έντονα χρώματα, αλλά στην πραγματικότητα το λογότυπο του Μουσείου του Λονδίνου αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο η γεωγραφική έκταση της πόλης έχει επεκταθεί με το πέρασμα του χρόνου, καταλήγει το lifo.

ΠΗΓΗ : patrasevents.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close