«Μοριακή Θεο…βιολογία της Ανάπαυσης» το νέο βιβλίο του Δρ. Μουρούτη Κων/νου

θεοβιολογία ανάπαυσης

Μόλις ολοκληρώθηκε ένα ακόμη γραπτό μας πόνημα… ένα ακόμη βιβλίο (το όγδοο στην Ελληνική και επί συνόλου το δέκατο πλέον) ..το οποίο πραγματεύεται την Θεο-Βιολογική σημασία της Ανάπαυσης.. Ένα έργο που για κάποιους θα αποβεί άκαρπο, δυσχερές προς κατανόηση, ανώφελο και ίσως προκλητικά «αιρετικό»..
Ένα γραπτό κείμενο που επιδαψιλεύει την γνώση από την επιστήμη της χρονοβιολογίας σε κυτταρικό επίπεδο καθώς επίσης καταδεικνύει το Μεγαλείο του Σχεδίου σε αυτό και όχι μόνο..
Για κάποιους, τέλος, θα αποτελέσει τον φάρο για να πορευτούν στο σκότος τη ζωής..
Η Χρονοβιολογία είναι μια σχετικά νέα επιστήμη – η μελέτη των βιο-ρυθμών σε σχέση με το χρόνο. Τα ευρύτερα πλαίσια της χρονοβιολογίας μελετώνται σε πολλούς τομείς – στις οικονομικές διακυμάνσεις, στους κοινωνικούς και πολιτιστικούς κύκλους. Εφαρμόζονται επίσης στην ιατρική, όπου οι ιδέες της ενσωματώνονται σχετικά εύκολα στην ιατρική πρακτική, προς όφελος των ασθενών. Στην ταξινόμηση περιλαμβάνεται και η διαφοροποίηση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών ρυθμών. Οι εσωτερικοί ρυθμοί, οι ενδορυθμοί, εξαρτώνται ελάχιστα από τους νόμους του περιβάλλοντος ενώ οι εξωρυθμοί απευθύνονται αποκλειστικά σε εξωτερικά φαινόμενα. Μεταξύ αυτών των δύο πολώσεων, έχει βρεθεί και ο εξω-ενδορυθμός, όπου ένας ενδορυθμός επηρεάζεται και αλλάζει λόγω επιρροών από το περιβάλλον.
Είμαι πεπεισμένος πως αν τα οφέλη της ανάπαυσης μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε ένα χάπι, θα ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων προϊόντων της αγοράς. Δυστυχώς, για να αποκομίσουμε τα οφέλη τη ανάπαυσης, πρέπει να επιβραδύνουμε λίγο τους ρυθμούς μας και να αφιερώσουμε χρόνο για ανάπαυση. Κρίμα που πολλοί από εμάς δεν πιστεύουμε πως μπορούμε να διακόψουμε τις υποχρεώσεις μας για αρκετό χρόνο ώστε να επωφεληθούμε από αυτό το ζωτικό, θεραπευτικό και προληπτικό μέσο. Συνεπώς, πολλοί δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν τα εκτεταμένα οφέλη της ανάπαυσης. Και το αιτιολογούν σκεπτόμενοι: «γιατί να πειστώ για τα πλεονεκτήματα που έχει κάτι για το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχω χρόνο;». Λόγω αυτών των προκαταλήψεων, θα ήθελα να σας προκαλέσω να σκεφτείτε την ανάπαυση σαν να ήταν μία βιταμίνη που μόλις ανακαλύφθηκε, ας την ονομάσουμε βιταμίνη «Αναπαυσίνη.
Υπάρχει πραγματικά ανάγκη για «ανάπαυση» και αν τι είδους, σε τι ποσότητα, πόσο συχνά ,πότε, πού και γιατί άραγε χρειαζόμαστε αυτή την «Βιταμίνη» τελικά;
Και όχι μονάχα γιατί την χρειαζόμαστε αλλά ΠΟΙΟΣ την έχει προγραμματίσει βιολογικά στο DNA μας, τι επιζητεί από εμάς και ποιος είναι ο απώτερος, τελικός σκοπός αυτής;
Για όλα αυτά τα ερωτήματα και ίσως για περισσότερα, θα πάρετε τις απαντήσεις από την αρχή κιόλας του βιβλίου τούτου και αποτελεί ευχή του συγγραφέα να σας καταδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας αυτό το Υπέρτατο Σχέδιο του Παρελθόντος εντυπωμένο στο Παρόν σας για να εδραιωθεί το βέβαιο Μέλλον σας με υγεία, χαρά και αέναη βιο-λογία ζωής!!
Με εκτίμηση,
Δρ.Κων/νος Μουρούτης
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close