Έρχεται ο «Μηχανισμός Δέσμευσης»… Ή αλλιώς το Τέταρτο Μνημόνιο!!

Ο ελιγμός της κυβέρνησης για να μπορέσει να περάσει από την βουλή το 4ο Μνημόνιο έχει και επίσημα όνομα: Ονομάζεται Μηχανισμός Δέσμευσης και μοιάζει με ένα νέο Δημοσιονομικό Συμβούλιο με τη δυνατότητα να αποφασίζει οριζόντια μέτρα που δεν χρειάζεται να περάσουν από τη Βουλή σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του Μνημονίου. «Το συζητάμε» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα είναι ευκολότερο να περάσει από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο αφού θα αποφύγει να φέρει πλήρη λίστα μέτρων που θα σόκαραν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Έτσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (που ωστόσο θα αλλάζει τις επόμενες ημέρες προς το σκληρότερο) και στην ψήφιση παράλληλα ενός νέου οργάνου που θα αναλάβει να παίρνει τα σκληρά μέτρα όταν θα βρίσκεται η χώρα εκτός στόχων. Μεγάλη αξία θα έχει να δούμε και το είδος αυτού του οργανισμού και ποιος θα επιλέγει τα μέλη του.

Η σημασία της διαφάνειας στη διαπραγμάτευση γίνεται πλέον επιτακτική. Παρακολουθήστε όλα όσα ξέρουμε για το Μνημόνιο και τα μέτρα του μέχρι στιγμής στο OpenProject  καθώς και την ανάλυση άρθρο-άρθρο του πολυνομοσχεδίου μαζί με τις κρυφές τροποποιητικές και καταργητικές διατάξεις.

Διαβάστε περισσότερα : http://anemosantistasis.blogspot.com
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close