Σε ισχύ σημαντικές μειώσεις στο κόστος περιαγωγής στα κινητά όλων των Ευρωπαίων

Οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν σε κάποια από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ θα έχουν από το Μ. Σάββατο σημαντικές μειώσεις στο κόστος περιαγωγής (roaming) για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η περιαγωγή για κάθε φωνητική κλήση που πραγματοποιούμε κοστίζει πλέον έως πέντε λεπτά του ευρώ ανά λεπτό ομιλίας, από 19 λεπτά που ήταν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ενώ από τις 15 Ιουνίου του 2017 η περιαγωγή στην Ε.Ε. καταργείται και δεν θα επιβάλλεται οιαδήποτε επιπλέον χρέωση για κάθε χρήση του κινητού μας μέσα στα 28 κράτη-μέλη.

Για τις κλήσεις που δεχόμαστε, η χρέωση μειώνεται κατά σχεδόν 80% και διαμορφώνεται πλέον σε λίγο πάνω από ένα λεπτό του ευρώ, από πέντε λεπτά που ήταν μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά στα γραπτά μηνύματα. Από το Μ. Σάββατο χρεωνόμαστε δύο λεπτά του ευρώ για κάθε SMS που στέλνουμε, από 0,06 που ήταν πριν.

Για πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πληρώνουμε 75% λιγότερο, καθώς η χρέωση περιαγωγής πέφτει από τα 20 λεπτά του ευρώ ανά Μegabite σε μάξιμουμ 5 λεπτά του ευρώ.

Επίσης όπως ενημερώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το νέο σύστημα χρεώσεων η χρήση του κινητού μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνεται με βάση το πρόγραμμα που έχουμε με τον πάροχό μας και επισημαίνει πως ο πάροχος θα μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη καλύτερες προσφορές.

ΠΗΓΗ : huffingtonpost.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close