Το «Τι», το «Που» και το «Πως» των Μεταπτυχιακών στο Spoudase.gr

Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιλέγουν να ενταχθούν σε ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Στην Ελλάδα τρέχουν πάνω από  700 Μεταπτυχιακά  Προγράμματα σε Δημόσια Πανεπιστήμια με δίδακτρα ή δωρέαν. Παράλληλα έχουν πολλαπλασιαστεί τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και κολλέγια που παρέχουν Μεταπτυχιακούς τίτλους Σπουδών στην χώρα μας, ενώ το τελευταίο διάστημα στο παιχνίδι μπαίνουν και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου με τα εξ’άποστάσεως Μεταπτυχιακά.

Με τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι πλέον ο χάρτης της μετατριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει γίνει σύνθετος και δαιδαλώδης. Αυτό το στοιχείο μαζί με την ρευστοποίηση του εργασιακού τομέα και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από αυτον η επιλογή ενός Μεταπτυιχακού είναι πιο δύσκολη και βέβαια πιο κρίσιμη!

Το Spoudase.gr ήρθε να συμβουλέψει και κυρίως να διευκολύνει τους υποψήφιους συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά όλα τα Μεταπτυχιακά από Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό σε έναν πλήρη ηλεκτρονικό οδηγό επιμόρφωσης όπου ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί και να αναζητήσει τι θα σπουδάσει με βάση το γνωστικό αντικείμενο, την πόλη, το πανεπιστήμιο, τα δίδακτρα κ.α.

Η αλήθεια είναι ότι είχε αργήσει πολύ να φτιαχτεί ένας ολοκληρωμένος Study Guide στο διαδίκτυο που να βρίσκεται σε καθημερινή σύνδεση με τα Πανεπιστήμια και να σε ενημερώνει για τις προκηρύξεις των Μεταπτυχιακών

Μιλώντας με την Αλεξάνδρα Σαραφιανού η οποία επιμελείται τον τομέα των Οικονομικών Σπουδών στο spoudase, μάθαμε πως η πλατφόρμα του site δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εγγράφονται και να ακολουθούν τα Μεταπτυχιακά που τους ενδιαφέρουν.

Όπως τονίζει η κ.Σαραφιανού, η ειδικη επιστημονική ομάδα του Spoudase βρίσκεται σε συνεχή σύνδεση με τις γραμματείες των τμημάτων των Ιδιωτικών και Ελληνικών Πανεπιστημίων καθώς και με τους υπεύθυνες καθηγητές των ΠΜΣ.

Το Spoudase καθημερινά καταχωρεί Μεταπτυχιακά Προγράμματα ενώ το επόμενο άμεσο διάστημα θα προσθέσει ειδική κατηγορία για τα Προπτυχιακά, σεμινάρια και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα

spouadse3

Ο Γιώργος Σεραφείμ σύμβουλος επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού του Spoudase μας τονίζει πως ο υποψήφιος πρέπει να αναρωτηθεί εάν η σταδιοδρομία που επιδιώκει συνδέεται με τις μεταπτυχιακές σπουδές, εάν είναι διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και κόπο για την περάτωση του Μεταπτυχιακού, τι πρέπει να σκεφτεί για να επιλέξει την καταλληλότερ κατεύθυνση για αυτόν.

Σε αυτά τα ερωτήματα απαντάει καθημερινά το Spoudase σε χιλιάδες υποψηφίους μέσω του Facebook. Στην κατηγορία Συμβουλές καθημερινά τοποθετούνται άρθρα από τους ειδικούς συμβούλους του site τα οποία αποτελούν πλοηγό για τις σπουδές σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο

Απαντάει στο «Τι», το «Που» και το «Πως» των Μεταπτυχιακών.

Ακολουθήστε την σελίδα του Spoudase στο Facebook εδώ και θέστε τα ερωτήματά σας:  https://www.facebook.com/spoudase

spoudase4

ΠΗΓΗ : alfavita.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close