Η αναλυτική απάντηση του Νίκου Φίλη για Ειδική Αγωγή, προσλήψεις, διορισμούς, ΣΜΕΑΕ κ.α.

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απαντάει παρακάτω γραπτώς στην ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με θένα «Ανησυχία, αγωνία στους γονείς των ΑμΕΑ για το αν θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη.

Στο παρακάτω έγγραφο το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται για τις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής, τους μόνιμους διορισμούς, τα τμήματα ένταξης, τον προυπολογισμό κάνοντας μια ανασκόπηση στο τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Στο παρακάτω έγγραφο το Υπουργείο Παιδείας επίσης τοποθετείται σχετικά με το τι ισχύει για την ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό και κατάργηση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Τμημάτων Ένταξης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση στόχος είναι να αναβαθμίσει τη Λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, τοποθετώντας τον κάθε μαθητή στο κέντρο του μαθησιακού σχεδιασμού αναγνωρίζοντας τη διαφορετική ετοιμότητα του καθενός στο πλαίσιο των Τμημάτων Ένταξης που αποτελούν πρωτίστως τάξεις μικτών ικανοτήτων.

Το Υπουργείο σημειώνει σχετικά με την «πολιτική συρρίκνωσης της ΕΑΕ» ΠΩς ΣΤΙς 02-03-2016 εξεδόθη εγκύκλιος για την υποβολή προτάσεων σχετικά με την ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό και κατάργηση των ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. προκειμένου να καλύψεις τις κατά τόπους χρονίζουες ελλείψεις.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του ΚΚΕ

Δείτε όλο το έγγραφο  eidikiagwghpdf

ΠΗΓΗ : alfavita.gr

Σχολιάστε