ΔΝΤ: Κόψτε κι άλλο αφορολόγητα όρια εισοδήματος και συντάξεις!

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
* Εκθεση-σοκ από το διεθνή οργανισμό που ζητά από την κυβέρνηση κι άλλα επαχθή δημοσιονομικά μέτρα. Την περαιτέρω μείωση των αφορολογήτων ορίων εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τα 8.636 – 9.090 ευρώ που κυμαίνονται σήμερα, ζητά, μεταξύ πολλών άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.
Ο διεθνής οργανισμός χαρακτηρίζει «γενναιόδωρες» τις φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, κυριότερη από τις οποίες είναι η ετήσια έκπτωση φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, κυμαίνεται από 1.900 έως 2.100 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του καθενός, και ισοδυναμεί με την παροχή αφορολογήτου ορίου εισοδήματος 8.636 έως 9.090 ευρώ. Το ΔΝΤ επισημαίνει ουσιαστικά ότι με τα επίπεδα στα οποία έχουν διαμορφωθεί τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάνω από τους μισούς εξ’ αυτών εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος!
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζει ο διεθνής οργανισμός, οι ελληνικές αρχές «πρέπει να μειώσουν τις γενναιόδωρες απαλλαγές στη φορολογία του εισοδήματος», ταυτόχρονα όμως «να μειώσουν τους φορολογικούς συντελεστές (και τους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών), και να εξαλείψουν τις υπόλοιπες φορολογικές απαλλαγές που ωφελούν τους πλουσίους».
Διαβάστε περισσότερα :  www.dikaiologitika.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close