Πρόγραμμα για την ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Τομέα Παιδείας, γνωστοποιεί την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» της Πράξης «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» μετά από απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π.

του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γεώργιου Ιωαννίδη.Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 1.800.000,00 € και δικαιούχοι είναι τα Πανεπιστήμια: Καποδιστριακό, Αριστοτέλειο και Θεσσαλίας.

Στους στόχους της εν λόγω Πράξης περιλαμβάνονται η ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης των νηπίων Ρομά, της παραμονής και της συστηματικής φοίτησης των παιδιών στο σχολείο με σκοπό την πρόοδό τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ για όσους έχουν εγκαταλείψει το σχολείο επιδιώκεται η επανένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι στόχοι παρουσιάζονται αναλυτικά στις δράσεις του προγράμματος.

Σημειώνουμε ότι το Έργο με τίτλο «Ένταξη και εκπαίδευση των παιδιών ΡΟΜΑ» υλοποιείται με κύριο δικαιούχο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ο οποίος φέρει τη συνολική ευθύνη υλοποίησης της Πράξης και συμπράττοντες φορείς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ). Ο κάθε φορέας θα υλοποιήσει τα υποέργα στα οποία είναι υπεύθυνος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιφερειών παρέμβασης και προσαρμόζοντας τη στρατηγική αλλά και τις τακτικές του σ’ αυτές.

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες τρεις δράσεις:

ΔΡΑΣΗ 1:Ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή.

Στόχος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης και της συστηματικής φοίτησης νηπίων Ρομά σε νηπιαγωγεία και τέλος η ομαλή τους μετάβαση στο δημοτικό σχολείο. Η Δράση 1 θα πραγματοποιηθεί στους καταυλισμούς, τους οικισμούς και στις σχολικές μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα: iPaideia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close