“Καταιγίδα” νομοθετικών ρυθμίσεων για την παιδεία μέσα στο καλοκαίρι

“Καταιγίδα” νομοθετικών ρυθμίσεων και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ετοιμάζει η   πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ψηφιστούν στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Οι νέες ρυθμίσεις θα φέρουν τα “πάνω- κάτω” στη δημόσια εκπαίδευση,καθώς θα επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία των σχολείων και των ΑΕΙ.

Ειδικότερα:

Νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης: Εντός των ημερών ανακοινώνεται το νέο σύστημα με το οποίο θα επιλεγούν οι Διευθυντές Σχολείων.
Η νέα ρύθμιση θα κατατεθεί, προς ψήφιση στη Βουλή,  την ερχόμενη εβδομάδα

Διοίκηση ΑΕΙ- Μεταπτυχιακά : Μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Προσχέδιο Νόμου για τη διοίκηση των ΑΕΙ και τα Μεταπτυχιακά-Διδακτορικά.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Αυτοαξιολόγηση- Επιμόρφωση: Μέσα στο Μάιο ο υπουργός Παιδείας θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Προσχέδιο Νόμου για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων- αξιολόγηση εκπαιδευτικών στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών.  Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από θερινό τμήμα της Βουλής, προκειμένου οι διατάξεις του να τεθούν σε εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος.

Νέο Λύκειο-Αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τον Ιούνιο θα δημοσιοποιηθεί το Σχέδιο Νόμου για τη νέα μεταρρύθμιση “Γαβρόγλου” στο Λύκειο και στην πρόσβαση στα ΑΕΙ, προκειμέμνου να  ψηφιστεί στη Βουλή πριν ανοίξουν τα σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου    για την προώθηση των αλλαγών στη Βουλή, θα επιδώξει τη συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ : esos.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close