ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσ. Σαντορίνης ξέμεινε από γιατρούς, την ώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος

Σε τοπική μονάδα υγείας μετατρέπεται το πολλά υποσχόμενο νοσοκομείο Σαντορίνης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς έχει απογυμνωθεί πλέον από βασικές ιατρικές ειδικότητες και συγκεκριμένα από παθολόγους, παιδιάτρους και καρδιολόγους.

Σοβαρή ένδεια υπάρχει και σε θέματα αιμοδοσίας και αξονικού τομογράφου. Και όλα αυτά, ενώ έχει ξεκινήσει επίσημα η τουριστική περίοδος. Να θυμίσουμε ότι το νοσηλευτήριο εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουλίου 2016 με κάθε επισημότητα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με πολλές προσδοκίες και φιλοδοξίες. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και οι προσδοκίες έμειναν μόνο στα χαρτιά όπως όλα δείχνουν…

«Με επιστολή μας στον Πρωθυπουργό 11/5/2017 επισημάναμε τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας που επικρατούν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια – φιέστα που πραγματοποίησε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Οι λιγοστοί ιατροί του Νοσοκομείου όχι μόνο του ΕΣΥ αλλά και της ΑΕΜΥ Α.Ε., κατέθεσαν αναφορά 7/3/2017 στην Εισαγγελία της Νάξου στην οποία περιγράφουν τους κινδύνους που τίθενται οι ζωές των ασθενών, εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων ιατρών. Στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί αιμοδοσία και δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Πώς να γίνουν χειρουργεία; Γίνονται μόνο μικροχειρουργεία.

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο, συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών.

Χθες (18/5/2017) προσήλθαν δύο παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου (το ένα με εγκαύματα και το άλλο με αλλεργική πορφύρα). Δικαιολογημένα αεροδιακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης αφού το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει Μονάδα Παίδων και αιματολογική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών. Οι αεροδιακομδές είναι συνεχείς και καθημερινές.

Σήμερα στις 6 π.μ. το πρωί 63χρονος αεροδιακομίσθη με έμφραγμα. Ευτυχώς πρόλαβε τον μοναδικό καρδιολόγο ιατρό του Νοσοκομείου. Από το πρωί λείπει σε κανονική άδεια και δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος στο Νοσοκομείο. Τι να κάνει ένα Νοσοκομείο που δεν διαθέτει βασικές ειδικότητες ιατρών και Νοσηλευτικό προσωπικό;».

Και αναφέρει στην συνέχεια η Ομοσπονδία αναλυτικά για τα τμήματα που υποφέρουν περισσότερο:

Παιδιατρική Κλινική

«Ένας και μοναδικός παιδίατρος υπηρετεί στο Νοσοκομείο, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από το Κέντρο Υγείας.
Πού είναι οι προσλήψεις παιδιάτρων ή άλλων βασικών ειδικοτήτων ιατρών από την ΑΕΜΥ Α.Ε., που επικαλείται ότι έκανε το Υπουργείο Υγείας; Μπορεί ο ένας παιδίατρος να είναι στο Νοσοκομείο 24 ώρες το 24ωρο. Απαγορεύεται να πάρει άδεια».

Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική

«Από σήμερα στη Σαντορίνη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αρρωστήσει πολίτης με καρδιολογικό ή παθολογικό πρόβλημα.
Ο ένας καρδιολόγος που υπάρχει, τού χορηγήθηκε κανονική άδεια. Πόσο να αντέξει μόνος του;
Επίσης σε κανονική άδεια βρίσκεται ο μοναδικός παθολόγος του Νοσοκομείου. Πίσω στο Νοσοκομείο μένει ένας Γενικός ιατρός. Ένας Γενικός ιατρός Διευθυντής ΕΣΥ ο οποίος καλύπτει τα ΤΕΠ, αλλά και την παθολογική κλινική. Αν είναι δυνατόν.
Ένας καρδιολόγος, Ένας παθολόγος και Ένας Γενικός ιατρός δεν είναι σε θέση να κρατήσουν ανοικτό ένα ολόκληρο Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ξέμεινε από βασικές ιατρικές ειδικότητες», υπογραμμίζει με νόημα και πικρία η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ : onmed.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close