Αντισύλληψη και Εφηβεία.

Εφηβεία σημαίνει σώμα που αλλάζει, σεξουαλικότητα που ξυπνά ή εκδηλώνεται, πολλές φαντασιώσεις, απότομες συναισθηματικές μεταπτώσεις και πλήθος ερωτήσεων… Ποιον, όμως, να ρωτήσει ο έφηβος χωρίς να εκτεθεί, χωρίς να φανερώσει τα μυστικά του; Τις παρέες; Τους γονείς; Τους καθηγητές; Τον οικογενειακό γιατρό; Η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη.
Οι έφηβοι δοκιμάζουν πια το σεξ σε πολύ νεαρή ηλικία και αυτό ενέχει μεγάλους κινδύνους για την υγεία τους αφου δεν είναι σωστά ενημερωμένοι, για αυτό το λόγο τα παιδιά θα έπρεπε να διδάσκονται τις βασικές αρχές της αντισύλληψης μέσα από εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα. Οι γονείς οφείλουν να είναι εκτενώς ενημερωμένοι για αυτές τις βασικές αρχές αντισύλληψης αλλά δεν πρέπει να καθοδηγούν τις επιλογές των εφήβων παιδιών τους. Την αντισυλληπτική μέθοδο που θα εφαρμόσει ο έφηβος, στην έναρξη της σεξουαλικής ζωής του, πρέπει να την συναποφασίζει κατόπιν μια διαπροσωπικής συνέντευξής του, με έναν ειδικό σε θέματα εφηβικής αντισύλληψης.
Στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην αντισύλληψη την περίοδο της εφηβείας αναφέρθηκαν σήμερα Τρίτη, 6 Μαρτίου εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου της Χίου οι μαίες κ. Ευαγγελία Σιώκη και κ. Βαρβάρα Σιάρμπα, όπου ανέπτυξαν δράση – παρέμβαση ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμου του ΓΕΛ Βροντάδου για «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close