Ποιο είναι το μυστικό του απολαυστικού σεξ για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη…

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το μυστικό του απολαυστικού σεξ δεν σχετίζεται με κανένα στερεότυπο φύλου, αλλά εστιάζει στο ρομαντικό στοιχείο της σχέσης και στην τρυφερότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Η έρευνα διεξήχθη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Indiana σε συνεργασία με το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας και βρήκε ότι η τρυφερότητα που εκφράζεται μέσα από το αγκάλιασμα και το φιλί μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους ρώτησαν άνδρες και γυναίκες σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές που προτιμούν. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα που κυριαρχούν, ακόμα και οι άνδρες εκδήλωσαν την προτίμησή τους στις τρυφερές και ρομαντικές συμπεριφορές, όπως είναι η αγκαλιά, το φιλί κατά τη διάρκεια της επαφής, τα λόγια αγάπης και η προετοιμασία ενός ρομαντικού περιβάλλοντος πριν από την πράξη.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνδρες και γυναίκες, και διερευνήθηκε το επίπεδο προτίμησης σχεδόν 50 σεξουαλικών συμπεριφορών. Βρέθηκε επίσης ότι, ενώ οι συμμετέχοντες δήλωναν υψηλό επίπεδο προτίμησης για μια ποικιλία συμπεριφορών, πολύ συχνά αυτές δεν ήταν συμπεριφορές που είχαν υιοθετήσει μέσα στον τελευταίο μήνα ή ακόμα και χρόνο.

Τα ευρήματα αυτά αναδεικνύουν ποσό σημαντικό είναι οι δύο σύντροφοι να συζητούν ανοιχτά για τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες τους. Από κοινού μπορούν να βρουν νέους τρόπους ενίσχυσης του ρομαντικού και του σεξουαλικού στοιχείου της σχέσης τους, με αποτέλεσμα την αύξηση των επίπεδων σεξουαλικής ικανοποίησης αλλά και ευτυχίας.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ποιο είναι το μυστικό του απολαυστικού σεξ για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close