Η φωτιά σε αφορά!

Πόσο απλό είναι να γίνει κανείς εμπρηστής από αμέλεια; Ποιες είναι οι εργασίες που προκαλούν σπίθες και θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε στάχτη ένα καταπράσινο δάσος; Τι ρόλο παίζουν οι πολίτες, οι εθελοντές και οι φορείς στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών;

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντησε το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο : «Η Φωτιά σε αφορά» που διεξήχθηκε στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, στους χώρους του Κ.Π.Ε Ομηρούπολης και αφορούσε τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Το σεμινάριο πραγματοποιηθήκε σε συνεργασία του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Βορείου Αιγαίου, δια της Συντονίστριας Ε.Ε Εκπαίδευσης για την Αειφορία, με την WWF, την εθελοντική ομάδα «Όμικρον» και το Κ.Π.Ε Ομηρούπολης.

Βασικός στόχος η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άμεση κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια του μαθητικού πληθυσμού γύρω από το θέμα της πρόληψης, ως βασική ασπίδα προστασίας για τα δάση μας, με δεδομένο ότι το 90% των δασικών πυρκαγιών προκαλείται από τον άνθρωπο και ότι η αμέλεια εξακολουθεί να είναι η κυριότερη αιτία του προβλήματος.

Επιπλέον προβλέπει δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για τις άμεσες και μακροχρόνιες επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στο περιβάλλον.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close