Η Κουζίνα του Arnold Wesker από τον Β. Παχουνδάκη στα Καρδάμυλα και στον Όρμο του Λω

Η Κουζίνα, το διάσημο έργο του Arnold Wesker, έρχεται στις 28 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων “Αδαμάντιος Λεμός” και στις 31 Ιουλίου στον Όρμο του Λώ στο Βροντάδο, σε μετάφραση Γιώργου Μαυρογιάννη, διασκευή και σκηνοθεσία του Βασίλη Παχουνδάκη.

«Δουλεύουμε όλη μας τη ζωή εδώ μέσα.
Μια μέρα εσύ θα φύγεις. Κι εγώ θα φύγω.
Η κουζίνα όμως θα είναι πάντα εδώ»

Η κουζίνα εξελίσεται αποκλειστικά μέσα στην κουζίνα ενός εστιατορίου, που λειτουργεί παραβολικά. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Το «The Kitchen» είναι ένα άγρια ωμό έργο που διαθέτει αρκετές δόσεις χιούμορ, ενώ καταπιάνεται με θέματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ’ τη ζωή μας, μονοπωλούν το ενδιαφέρον του συγγραφέα.

Ο Arnold Wesker είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς Άγγλους συγγραφείς. Πολυγραφότατος, με περισσότερα από 50 έργα στο ενεργητικό του, ξεχώριζε από τους υπόλοιπους γιατί στα έργα του οι ήρωες είναι χαρακτήρες της εργατικής τάξης. Ο ίδιος έλεγε «Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να δει μία όψη της ζωής που δεν την ξέρει, και θέλω να τους μεταδώσω λίγο από τον ενθουσιασμό που νοιώθω γι’ αυτήν την όψη της ζωής».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close