Η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Βροντάδου στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολυμπία Εν Δίω»

Ολοκληρώθηκε και φέτος η διεθνής συνάντηση - γιορτή που έχει το ίδιο όνομα με τις γιορτές πανελλήνιας εμβέλειας που καθιέρωσε γύρω στα 407 π. Χ. ο βασιλιάς Αρχέλαος: τα "ΟΛύΜΠΙΑ εν ΔίΩ" 

Η ομάδα του Γυμνασίου - Λυκείου Βροντάδου - με τη σύμπραξη και ενός μαθητή από το 2ο ΓΕ. Λ Χίου - ήταν μέσα στις 11 ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν, κατόπιν επιλογής ή, αλλιώς, ένα από τα 23, συνολικά, σχήματα, περιλαμβανομένων και των 12 ομάδων που είχαν επιλεγεί από το εξωτερικό 

Σε αυτά τα διεθνή Φεστιβάλ, το αυθόρμητο "ευχαριστώ", που έρχεται στο στόμα όλων αυτών που λαβαίνουν μέρος, δεν είναι μόνο για αυτήν την ίδια τη συμμετοχή. Είναι κυρίως για τη δυνατότητα που προσφέρεται να μετρήσουν δυνάμεις και αδυναμίες - μαθητικές ομάδες και καθοδηγητές εκπαιδευτικοί - να μάθουν και να μάθουν από την ακατάλυτη δύναμη τού αρχαίου ελληνικού λόγου. Ακόμη, επειδή τους δίνεται η δυνατότητα ΚΑΙ να αρπάξουν, αλλά ΚΑΙ να αναμετρηθούν με τη σπουδαιότερη ευκαιρία : να μεταφερθεί ο λόγος αυτός και τα νοήματά του από εφήβους σε ένα κοινό ομηλίκων που δεν κάνει χατιράκια... Αν "κρατηθεί" αυτό το κοινό, αν παρακολουθήσει με πραγματικό ενδιαφέρον τη μία ώρα της παράστασης, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν έχουμε αφήσει - ως σχολείο - τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στη γοητευτική μέγγενη ενός "παράλληλου" σχολείου, που δεν είναι άλλο από την τηλεόραση και το διαδίκτυο... 

Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι Πιερίδες Μούσες, στις οποίες ήταν και είναι αφιερωμενα τα "ΟΛύΜΠΙΑ εν ΔίΩ", δεν εγκατέλειψαν ποτέ την ομάδα μας : μας συντρόφεψαν ακόμη και στη μικρή πρόβα - ζέσταμα μέσα στο πούλμαν, αλλά και στην παράσταση που έδωσε η ομάδα στο υπαίθριο θέατρο του Κορινού Πιερίας, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου ! 

Με την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, την Αντιγόνη ΜΑΣ!

Στέλλα Τσιροπινά

Η διεθνής νεανική συνάντηση αρχαίου δράματος, μουσικής και αθλητισμού «Ολυμπία Εν Δίω» 2019 ζωντάνευσε στις πλαγιές του Ολύμπου για την αναβίωση του αρχαίου θεσμού των ολυμπιακών αγώνων που διεξάγονταν στο ΔΙΟΝ, την ιερή πόλη των Μακεδόνων.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου όπου για εννέα συνεχόμενες ημέρες παρουσιάζαν αρχαίες θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχαν σε μουσικά και αθλητικά δρώμενα.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου η Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου Βροντάδου με τη σύμπραξη και ενός μαθητή από το 2ο ΓΕ. Λ Χίου έδωσε την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο υπαίθριο θέατρο του Κορινού Πιερίας.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συγχαίρουν τους μαθητές για την εξαίρετη προσπάθεια και ερμηνεία τους, κάνοντας περήφανους και το σχολείο αλλά και το Νομό μας που εκπροσώπησαν, ενώ παράλληλα ευχαριστούν την κ. Στέλλα Τσιροπινά Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Χίου, καθώς σε μια εποχή οικονομικής ένδειας, λιτότητας συναισθημάτων, κρίσης αξιών και θεσμών, ενισχύει την αγάπη των μαθητών για το θέατρο και τον πολιτισμό

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close