Πόσο Βλαβερά Είναι τα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα για το Καρδιαγγειακό Σύστημα;

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε στην ευρωπαϊκή εταιρεία καρδιολογίας (ESC) Cardiovascular Research, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των χρηστών.

Όπως υπογραμμίζει ο βασικός συντάκτης της έρευνας, Δρ. Λόρεν Γουόλντ, «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη, μικροσωματίδια, μέταλλα και αρώματα…».

«Οι έρευνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνουν ότι τα μικροσωματίδια διεισδύουν στην κυκλοφορία του αίματος και έχουν επιπτώσεις στην καρδιά.

Οι επιπτώσεις της νικοτίνης αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, ενώ τα μικροσωματίδια μπορούν να προκαλέσουν σκλήρυνση των αρτηριών και φλεγμονές.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της έρευνας, όλα αυτά υπονοούν ότι «η χρόνια χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων ενδέχεται να αυξάνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών».

Παράλληλα, οι συντάκτες της έρευνας ζητούν τη μελέτη για τα αρώματα που εμπεριέχονται στα υγρά αναπλήρωσης, αλλά και τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς συνήθως εξετάζεται μόνο η βραχυπρόθεσμη χρήση τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν μπορούν να θεωρηθούν εργαλείο για την πρόληψη του καπνίσματος, καθώς δεν γνωρίζουμε αρκετά για τις πιθανές τους επιπτώσεις.

Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο βλαβερό από το κανονικό, καθώς η νικοτίνη εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά οι χρήστες του δεν εισπνέουν τις καρκινογόνες ουσίες που εμπεριέχονται στα κανονικά τσιγάρα.

www.y-o.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πόσο Βλαβερά Είναι τα Ηλεκτρονικά Τσιγάρα για το Καρδιαγγειακό Σύστημα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close