Μην λυπάστε για την Αγιά Σοφιά, όσο ιερό σύμβολο και να είναι για εμάς…

Μην λυπάστε για την Αγιά Σοφιά, όσο ιερό σύμβολο και να είναι για εμάς, δεν είναι στην κατοχή μας από το 1453. Ό,τι και να κάνουν, στη συνείδηση μας είναι ταυτόσημη με την ιστορία και τον πολιτισμό μας, πέρα από τον θρησκευτικό χαρακτήρα του μνημείου. Αυτό, δεν μπορεί να αλλοιωθεί από καμιά παρέμβαση κ από καμία σκοπιμότητα.

Να λυπάστε όμως για τους Τούρκους, τους ανθρώπους που δεν είναι φανατικοί Ισλαμιστές, νέους ανθρώπους, προοδευτικούς, που οραματίζονται ένα κοσμικό κράτος. Και βλέπουν να βουλιάζουν ξανά στο συντηρητισμό και τη θεοκρατία, από έναν άνθρωπο που απομακρύνει τη χώρα τους από τη Δύση και επιδιώκει σκοταδισμό, πασχίζοντας να κρατηθεί στην εξουσία.

Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι, υποστηρικτές του Ερντογάν και των κινήσεων του. Και οφείλουμε να το θυμόμαστε αυτό. Μην λες “δε με νοιάζει” – ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Εσύ και εγώ, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απέναντι σε μια Τουρκία προκλητική και προσβλητική. Οι ίδιοι οι Τούρκοι όμως μπορούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του Ερντογάν, αυτούς φοβάται κ για αυτούς σκληραίνει τη στάση του κ ενδυναμώνει τους φανατικά προσηλωμένους σε αυτόν κ τον ακραίο Ισλαμισμό. Η Νέμεσις του, δεν είναι ο Έλληνας. Είναι ο προοδευτικός, μορφωμένος, σκεπτόμενος Τούρκος. Και αυτοί οι άνθρωποι μας νοιάζουν και έχουν την συμπαράσταση μας. Να είσαι σίγουρος πως αυτοί οι άνθρωποι λυπήθηκαν πολύ που ένα μουσείο γίνεται τζαμί.

Άλλωστε εσύ Έλληνα, δεν έχασες καμιά Αγιά Σοφιά σου σήμερα. Η δικιά σου Μεγάλη Εκκλησία, στέκεται μαρμαρωμένη στο χρόνο, σύμβολο μιας δόξας περασμένης στο dna σου. Και δεν έχει σημασία αν την αρνηθείς ως απομεινάρι ενός πολιτισμού που προσπαθείς να αποποιηθείς, ή αν απεγνωσμένα προσπαθείς να την επαναφέρεις στις παλιές της δόξες, λαχταρώντας χαμένες πατρίδες. Η ιστορία σου ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν αλλοιώνεται, δεν αναιρείται, δεν μετατρέπεται, δεν ματαιώνεται. Μα εσύ, προχώρα ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αλίμονο από αυτούς, που σέρνονται διά της βίας, πίσω. Εκείνους να λυπάσαι.

ΠΗΓΗ : https://stroumfaki.gr/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close