Διαχειρίσου το άγχος μ’ ένα κλικ

Το άγχος αποτελεί τη φυσική απάντηση του σώματος στο στρες και είναι η πιο συνηθισμένη σύγχρονη νόσος, που ταλανίζει 9 στους 10 ανθρώπους. Με τις εφαρμογές που μας βοηθάνε να χαλαρώνουμε ή να διαχειριζόμαστε το άγχος, πλέον υπάρχει ελπίδα.

Ρίξτε μια ματιά στις 10 κορυφαίες για το 2022!

Το άγχος μεταφράζεται σε αϋπνία, ανησυχία, διάσπαση προσοχής, κρίσεις πανικού, σωματοποίηση με συνέπεια διάφορες ασθένειες. Κάποια «είδη» άγχους είναι δικαιολογημένα, όπως αν έχουμε να δώσουμε εξετάσεις ή όταν ξεκινάμε μια νέα δουλειά. Ωστόσο, το άγχος μπορεί να γίνει ακραίο όταν επηρεάζει την καθημερινότητά μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και δε μας επιτρέπει να λειτουργούμε φυσιολογικά. Οι αγχώδεις διαταραχές προκαλούν φόβο και πανικό τις περισσότερες ημέρες, χωρίς να επιτρέπουν στον ασθενή να κάνει τις δραστηριότητες που αγαπάει. Οι κοινές αγχώδεις διαταραχές είναι οι: Διαταραχή πανικού, η Κοινωνική αγχώδης διαταραχή, η Διαταραχή άγχους αποχωρισμού, η Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Όλα τα παραπάνω μας εμποδίζουν από το να νιώθουμε πλήρεις και χαρούμενοι, γι’ αυτό και η βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη. Κι αν η συνάντηση μ’ έναν ψυχολόγο είναι η Νο1 επιλογή, το να είμαστε οπλισμένοι με συμπληρωματικά εργαλεία μπορεί να είναι το κομμάτι της ενδυνάμωσης που χρειαζόμαστε μεταξύ των συνεδριών.

Σε μια εποχή που το κινητό είναι αναπόσπαστο μέρος της… παλάμης και της καθημερινότητάς μας, τα apps για το άγχος αποδεικνύονται σωτήρια. Με βάση αξιολογήσεις χρηστών, την τιμή, τις δυνατότητες και το λειτουργικό σύστημά τους, σας παρουσιάζουμε την top λίστα με τις εφαρμογές, που κι αν ακόμα δεν μπορούν να μας απαλλάξουν μόνιμα από το άγχος, μας βοηθούν να το διαχειριστούμε. Και για όσους ταλανιζόμαστε από αυτό, γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικό είναι!

Calm: Για διαλογισμό

Ο ύπνος, ο διαλογισμός και η χαλάρωση είναι πλέον στα χέρια σας με το Calm, μια δημοφιλή εφαρμογή ενσυνειδητότητας. Με διαλογισμούς για αρχάριους κι έμπειρους ασκούμενους και λειτουργία check-in διάθεσης κάθε στιγμή της ημέρας, συνθέτει μια εξατομικευμένη υπηρεσία. Στη δωρεάν έκδοση, προσφέρει περιορισμένο αριθμό καθοδηγούμενων ασκήσεων και διαλογιστικού ήχου για την ανακούφιση από το άγχος. Διαθέτει, επίσης, ήχους της φύσης και ιστορίες ύπνου, αλλά απαιτείται συνδρομή για πρόσβαση σε αυτές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών για να δείτε εάν αξίζει τον κόπο.Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

Colorfy: Θεραπεία με χρώματα

Ένα… βιβλίο ζωγραφικής για ενήλικες. Με μια επιλογή από εικόνες και μάνταλα (σύμβολα) και την επιλογή να ανεβάσετε τα δικά σας έγχρωμα σκίτσα, μπορείτε να περάσετε ώρες σε κατάσταση ροής ή εστιασμένο διαλογισμό, μακριά από ανήσυχες σκέψεις. Ενώ η Colorfy προσφέρει την πλειονότητα των εικόνων της δωρεάν, πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη βιβλιοθήκη. Ωστόσο, προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών, ώστε να τη δοκιμάσετε.

What’s Up?: Για καλή ψυχική υγεία

Με χρήσιμες τεχνικές από τη CBT (γνωστική συμπεριφορική θεραπεία) και τη θεραπεία δέσμευσης/αποδοχής (ACT), αυτή η δωρεάν εφαρμογή διαθέτει ένα ολοκληρωμένο ημερολόγιο για να καταγράφετε διαθέσεις και συνήθειες, μαζί μ’ έναν ανιχνευτή συναισθημάτων, που σας ζητά να βαθμολογήσετε τα συναισθήματά σας. Προσφέρει, επίσης, ένα θετικό κι αρνητικό πρόγραμμα παρακολούθησης συνηθειών, όπου μπορείτε να θέσετε στόχους για να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες, όπως ο διαλογισμός και η άσκηση. Σε περίπτωση πανικού, το «παιχνίδι γείωσης» σας βοηθά να επιστρέψετε στο παρόν.

Nature Sounds Relax and Sleep: Για τον ύπνο

Οι βασανιστικές σκέψεις είναι χαρακτηριστικές του άγχους, αλλά μπορείτε να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να καθαρίσετε τις σκέψεις σας, με απαλούς ήχους και εικόνες της φύσης. Από αστραπές και βροχές μέχρι πυρκαγιές και ήχους πουλιών, υπάρχει κάτι για όλους. Ρυθμίστε το χρονόμετρο της εφαρμογής για τη διάρκεια του ύπνου ή ορίστε ένα από τα κομμάτια ως ξυπνητήρι. Οι περισσότερες δυνατότητες της εφαρμογής είναι δωρεάν, αλλά με εφάπαξ αγορές, μπορείτε ν’ αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερους ήχους.

Shine: Για έγχρωμους

Ο τρόπος που βιώνετε κι εκφράζετε το άγχος σας διαφέρει ανάλογα και με το πολιτισμικό σας υπόβαθρο. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε από τις Women of Color. Προσφέρει πρακτικές διαλογισμού, podcast, μια τεράστια βιβλιοθήκη ήχου και φόρουμ κοινότητας, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε στη διαχείριση του άγχους μόνοι ή με την υποστήριξη άλλων, που έχουν το ίδιο υπόβαθρο. Αν και απαιτεί συνδρομή για τις περισσότερες δυνατότητές του, οι καθημερινές ηχογραφήσεις που τονώνουν τη διάθεση και οι «check-in ευγνωμοσύνης» δε χρεώνονται. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Breathwrk: Τεχνικές αναπνοής

Η εφαρμογή παρουσιάζει ασκήσεις αναπνοής για ν’ αποκοιμηθείτε, να αισθανθείτε χαλαροί ή ενέργεια και να ανακουφίσετε το στρες. Σάς καθοδηγεί στο πώς να κάνετε κάθε άσκηση, στέλνοντας καθημερινές υπενθυμίσεις για να θυμάστε ν’ αναπνέετε σωστά και πάντα! Οι περισσότερες ασκήσεις είναι δωρεάν, αλλά με μια μικρή μηνιαία χρέωση, μπορείτε ν’ αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες και να παρακολουθείτε τις αναπνευστικές σας συνήθειες. Με την πιο φιλική -ως προς το κόστος- συνδρομή, προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

AntiStress Anxiety Relief Game: Παιχνίδια αντί-στρες

Γνωρίζετε τους κύβους που διαθέτουν όλα αυτά τα μικρά εργαλεία και τις μικροσυσκευές για να σας αποσπούν την προσοχή; Φανταστείτε, λοιπόν, μια εφαρμογή γεμάτη με αυτούς τους μικρούς διασκεδαστικούς περισπασμούς. Με ανάλαφρα παιχνίδια, όπως τα bubble wrap popping, fidget spinner, κλικ με στιλό, σκάλισμα με σαπούνι και πολλά ακόμα, η εφαρμογή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να απομακρύνετε το μυαλό σας από ό,τι σας αγχώνει. Το καλύτερο; Είναι εντελώς δωρεάν.

Moodnotes: Καταγραφή του άγχους

Βασισμένη σε τεχνικές CBT, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να καταγράψετε την εμπειρία σας με το άγχος και να την κατανοήσετε. Μ’ ένα ευρύ φάσμα τεχνικών, δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε μια φωτογραφία του προσώπου σας για να οπτικοποιήσετε τη διάθεσή σας, να γράψετε τις σκέψεις σας τη στιγμή που αρχίζετε να αισθάνεστε άγχος ή να διαβάσετε εκπαιδευτικό υλικό που σας βοηθά να βγείτε από τον κύκλο των «αποπνικτικών σκέψεων». Απαιτεί συνδρομή για να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες δυνατότητές της, αλλά επιτρέπει μια δωρεάν 7ήμερη δοκιμή.

Moodfit: Για καλή διάθεση

Διατηρήστε την ψυχική σας «φόρμα», παρακολουθώντας τις διαθέσεις σας και κατανοώντας τα συναισθήματά σας. Είτε αντιμετωπίζετε άγχος, κατάθλιψη ή στρες, η εφαρμογή σάς παρέχει στρατηγικές για να αισθάνεστε καλύτερα. Διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης προόδου, ασκήσεις, άρθρα, αρχεία ήχου και καθημερινές υπενθυμίσεις, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσετε καλύτερα τα φάρμακα της θεραπείας σας και το τι επηρεάζει τη διάθεσή σας. Μια δωρεάν εφαρμογή ψυχικής υγείας με εργαλεία που «διαμορφώνουν» τη διάθεσή σας προς το καλύτερο.

Happify: Το αντικαταθλιπτικό

Tο 86% των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν αναφέρουν ότι αισθάνθηκαν καλύτερα σε δύο μόλις μήνες χρήσης! Αν ψάχνετε για μια διασκεδαστική εφαρμογή, το Happify με τα παιχνίδια, που διαθέτουν επιστημονική βάση, θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, ν’ αποκτήσετε ενσυνειδητότητα, να καταπολεμήσετε τις αρνητικές σκέψεις, να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και να ξεπεράσετε τις αρνητικές σκέψεις, κλικάρετε εδώ. Η δωρεάν του έκδοση σάς δίνει πρόσβαση σε ορισμένες μόνο πληροφορίες, ενώ για πλήρη χρήση, θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ : https://parallaximag.gr/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close