Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

Για την ιαπωνική κοινωνία οι ΣΑΜΟΥΡΑΙ αποτέλεσαν ένα αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της, επηρεάζοντας βαθιά τη λαϊκή ιαπωνική κουλτούρα. Οι ΣΑΜΟΥΡΑΙ ήταν μέλη μιας ισχυρής στρατιωτικής τάξης, οι οποίοι ξεκίνησαν ως επαρχιακοί πολεμιστές. Αργότερα όμως, κατάφεραν να ανέλθουν κοινωνικά και να κυριαρχήσουν στο φεουδαρχικό σύστημα της μεσαιωνικής Ιαπωνίας.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

Οι πολεμιστές της Ιαπωνίας, στο τέλος της περιόδου Χεϊάν (794-1185) αποκαλούνταν με την ονομασία Μπούσι. Οι πολεμιστές Μπούσι, που ήταν υπεύθυνοι για τη προστασία του αυτοκράτορα, έγιναν γνωστοί ως ΣΑΜΟΥΡΑΙ. Στα ιαπωνικά η λέξη «Σαμπουράι» προέρχεται από το ρήμα «σαμπουρό» και σημαίνει «υπηρετώ». Στην πορεία του χρόνου, η λέξη άλλαξε σε Σαμουράι για να προφέρεται ευκολότερα.

Σαμπουράι δεν ονομαζόντουσαν μόνο όσοι υπηρετούσαν τον αυτοκράτορα, αλλά και όσοι γενικά υπηρετούσαν άτομα ανωτέρων τάξεων. Πολλοί γαιοκτήμονες αριστοκρατικής καταγωγής ήδη από τον 8ο αιώνα είχαν εγκαταλείψει την τότε πρωτεύουσα Κιότο.

Σταδιακά, άρχισαν να δημιουργούνται διάφορα δίκτυα φυλών. Βέβαια, όταν η κεντρική διακυβέρνηση αποδυναμώθηκε, πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Όσο τα δίκτυα επεκτείνονταν, υπήρχε και η ανάλογη ανάγκη για την προστασία της γης και των ανθρώπων τους. Αυτό ήταν και η αφορμή να αναπτυχθεί η τάξη των Σαμουράι.

Πηγή: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close