Κινέζοι αναζητούν «χρυσάφι» στα ελληνικά σκουπίδια

Πρότζεκτ, για την παραγωγή ενέργειας από τα σκουπίδια, παρουσίασαν Κινέζοιεκπρόσωποι της εταιρείας China Western Power Corporation σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Η εταιρεία, που είναι μία από κορυφαίες εταιρείες στην Κίνα και 12η στον κόσμο στην ηλεκτροπαραγωγή (πλειοδότης για τον διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα), εντός των προσεχών μηνών θα συστήσει θυγατρική στην Ελλάδα, προκειμένου όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Lee Tao, να καλύψει και μικρότερης εμβέλειας έργα.

Ο κ. Lee Tao εξηγώντας το πρότζεκτ ανέφερε πως από τη διαχείριση των απορριμμάτωνμπορεί να παραχθεί ενέργεια. Τα υπολείμματα από τη διαχείριση των απορριμμάτωνείναι 5-7% και μπορούν να μετατραπούν σε νέα προϊόντα, ενώ τα υπολείμματα αυτής της διαδικασίας που είναι 5-7% μπορούν να μετατραπούν σε προϊόντα τα οποία μπορούν να διατεθούν προς χρήση, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Τόνισαν μάλιστα πως μπορούν να επεξεργαστούν και σκουπίδια που είναι θαμμένα σε ΧΥΤΑ. Στους φορείς του επιμελητηρίου οι εκπρόσωποι της εταιρείας επισήμαναν πως μπορούν να χρηματοδοτήσουν µε ίδια κεφάλαια όποια έργα αναλάβουν.

Οι εκπρόσωποι του κινέζικου ομίλου είχαν συνάντηση και µε τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο. Το ενδιαφέρον τους στην περιοχή εστιάζεται στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από άχυρα. Σύμφωνα µε πηγές από τον δήμο το πρότζεκτ ενδιαφέρει τον Δήμο Κιλελέρ από τη στιγμή μάλιστα που μπορεί η επένδυση αυτή να χρηματοδοτηθεί από τους Κινέζους.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΟΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close